Zuivelhoeve Meppel

Onze Boeren

 

Zuivelhoeve heeft een heerlijke selectie boerenkazen. Stuk voor stuk zijn ze ontwikkeld door onze boeren, en die stellen we natuurlijk aan u voor!

Onze Boeren     Onze Boeren 

Boer Blokland
Van oorsprong komen Piet en Joke Blokland uit de provincie Utrecht, waar ze de boerderij van Piet zijn vader overnamen. Nu zitten ze in Biddinghuizen waar ze samen met hun zoon Edwin een gemengd bedrijf hebben. Zij combineren akkerbouw met de zorg voor varkens en 140 koeien. In de ultramoderne kaasmakerij maakt Joke Goudse Boerenkaas van 12 en 16 kilo en de mooie opleg exemplaren van 30 kilo.
De melk wordt gebruikt voor de productie van de smaakvolle boerenkaas. Een oer-Hollands product om trots op te zijn. Het verse gras is, samen met een hap hooi en een paar kilo maïs, het beste dat een boer zijn koeien kan voorschotelen. Daardoor is de Boerenkaas van Boer Blokland zo heerlijk puur en ambachtelijk van smaak.

 


Onze Boeren     Onze Boeren

Boer Mulder
Op Goeree-Overflakkee ligt het familiebedrijf Mulder. Vader Sjaak, moeder Tonnie en zoon Stefan runnen het bedrijf. Het familie recept en de liefde voor het vak is van vader op zoon doorgegeven. De gehele melkproductie van hun 350 koeien wordt gebruikt voor het maken van Goudse Boerenkaas van 16 kg. In de Zeeuwse natuur staat de zee centraal. Niet alleen doordat er overal water is, maar ook doordat het Zeeuwse landschap en de Zeeuwse natuur hun huidige vorm te danken hebben aan (de strijd tegen) het water. De koeien grazen in weilanden omgeven door zee, waardoor een vollere zilte smaak ontstaat. Door jarenlange ervaring en traditionele rijping zijn deze kazen van echte top kwaliteit!

 
Onze Boeren            Onze Boeren 

Boer Noordam
Boer Noordam heeft in 2011 de cum laude prijs gewonnen, beste Boeren kaas van 2011. Daar gaat een strenge selectie aan vooraf en de kazen worden door dertig smaakdeskundigen uitgebreid getest. Er waren 100 deelnemers. De winnende Goudse Boeren kaas laat zich als volgt omschrijven. "Een boerenkaas met geur van gebrande boter, heel kruidig, een mooie volle neus. In de mond voelt hij iets kleverig aan. De smaak is krachtig en romig met een toon van karamel. Een echte krachtpatser die nieuwsgierig smaakt naar de volgende hap en een hele mooie herinnering achterlaat. Deze Boerenkaas moet je vooral eten en niet over praten.."

 Onze Boeren             Onze Boeren

Boer Rotteveel
De mooie boerderij van Erik Rotteveel ligt in Rijpwetering (Zuid-Holland).
Rijpwetering ligt in een prachtig polderlandschap, afgewisseld met riviertjes, kerkjes en molens. Zo nu en dan passeert u sfeervolle Oud-Hollandse dorpjes of stadjes.
Boer Rotteveel maakt kaas met kruimel zuivel. De gestremde melk wordt eerst verkruimeld voordat deze in het kaasvat belandt. Hierdoor ontstaan er, in plaats van grote ogen, kleine gaatjes in de kaas. Erik gebruikt ook nog houten vaten en kaasdoeken. De doekvouwen vind je op de kaas terug. De kaas krijgt zijn smaak pas naar 7 maanden en naar 1 jaar is hij top!

 
    Onze Boeren      Onze Boeren

Boer schep
De boerderij van Boer Schep in het groene Hart van Holland staat symbool voor de mooie kwaliteitsboerenkazen. Zes dagen in de week wordt van de rauwe melk van de koeien boerenkaas gemaakt. Deze echte boerenkaas is pure traditie. Daardoor blijft de smaak van dit authentieke product formidabel en heeft de kaas veel meer smaak beleving. De kaas wordt gerijpt op de kaaszolder. In 2010 heeft de Goudse Boerenkaas van Boer Schep de Gouden Kaasplak Trofee Boerenkaas Cum Laude 2010 voor de aller lekkerste Goudse boerenkaas van Nederland gewonnen. De smaak van de boerenkaas werd in het smaakprofiel als volgt omschreven: een boerenkaas met een hele zachte textuur, een mooie mineralige/kleiige smaak met een beetje laurier in de aanvang en aroma’s van vanille en peer.  De Jumbo kaas van boer Schep is een echte seizoensspecialiteit die in het najaar te verkrijgen is.

 
Onze Boeren   Onze Boeren

Boer van Gelder
Kaas en Zuivelboerderij “De Gelder” is een familiebedrijf, vlakbij Tijnje in het hart van Friesland. Kaas maken kunnen zij als de beste.  In 2007 werden zij  zelfs Nationaal Kampioen Boerenkaas, en in 2009 wonnen ze de cum laude trofee. De nieuwste kaas van hun hand is de Tynjetaler. Dit is een rauwmelkse gatenkaas van Friese bondem, met een knipoog naar de Emmentaler, maar een heel eigen karakter. De smaak is romig, iets zoet en met een licht pittige nasmaak.

Onze Boeren  Onze Boeren

Boer Berkhout
De specialiteit van Ted en Nico Berkhout uit Hoogwoud is hun boeren 30+ kaas. Het Noord-Hollandse weiland kenmerkt zich door meer en voller gras. Er staan ook andere plantensoorten in het gras waardoor een smeuïge kaas ontstaat die door een natuurlijk element, de zee, een nog betere smaakbeleving heeft. Het maken van een goede boeren 30+ kaas vergt passie en vakmanschap. De details in het bereidingsproces zorgen voor de goede smaak.filiaal