Zuivelhoeve Meppel

Kaltbach Kaasfondue

Benodigdheden: 

 

Recept voor 4 personen:
800 g KALTBACH verse fondue

(400 g Kaltbach Gruyere & 400 g Kaltbach extra)

3,5 dl frisse en pittige witte wijn bijv. Johannisberg

4 tl bindmiddel, bijv. maizena (ca. 20 g)

2 cl Kirsch

1 teen knoflook Peper, nootmuskaat, gember (naar smaak toevoegen)

 

Bereiding

De caquelon inwrijven met een teen knoflook en de KALTBACH fondue er in doen. Giet de wijn bij de kaas en breng het mengsel op laag vuur al roerend langzaam aan de kook. Maizena aanmaken met een glaasje Kirsch en door de fondue mengen. Net zo lang verwarmen tot de fondue glad en smeuïg is, maar niet laten koken. Als de fondue te dik is, iets wijn toevoegen. Op smaak brengen met peper, nootmuskaat en eventueel gember.

Gebruik voor 2 personen 400g KALTBACH fondue en 1,5 dl witte wijn, meng hier 2 tl maizena door.

Tip voor fijnproevers
Kaas en overige ingrediënten mengen en een uur voor het verwarmen laten trekken.

Voor een extra pittige fondue kan men aan de wijn 2 tot 3 eetlepels cognac toevoegen.

In plaats van met brood kan men de fondue ook eten met gekookte aardappelpartjes of met verse vruchten, zoals peren, ananas of appels in partjes. Laat uw fantasie de vrije loop! Kook de aardappels niet te gaar, zodat ze goed aan de vork blijven zitten.



filiaal